top of page

Trylleblik

Gutkind 2021

Vidste du, 

at hvis man lukker det ene øje

og dækker for det med to fingre,

så får man trylleblik?

Det har min bedstemor lært mig.

tb_forside.jpg

I et land uden navn i en by i ruiner lærer en pige noget ganske særligt af sin bedstemor: Med to fingre for det ene øje kan hun se alle verdens magiske ting. Smukke ting, som ellers er usynlige. Fine ting, man ikke troede fandtes. Gyldne slotte i mørke skove. Havfruer i dybet.

TRYLLEBLIK er en sanselig billedfortælling om en familie på flugt og om en lille piges ukuelige evne til at se verdens skønhed under selv de mest umulige omstændigheder.

Familiens flugt fortælles udelukkende i bogens billeder, mens ordene, der er fortalt af pigen, alene beskriver hendes oplevelse af verden omkring hende. En verden der trods realiteternes grusomhed stadig er fuld af farver og magi, lys og håb.

TRYLLEBLIK er en eviggyldig og barsk historie om at flygte, men det er også en håbefuld historie om et barns fantastiske evne til at blive ved med at tro på, at der findes godt og smukt i verden.

Vinder af Den Danske Bogdesignpris 2022 for bedste børne- og ungdomsbog

Shortlistet til Kulturministeriets Forfatterpris og Kulturministeriets Illustratorpris for B&U-bøger 2022

Læs mere og find materiale på forlagets hjemmeside

Køb bogen her eller hos din lokale boghandler 

trylleblik

"Fantasien udvisker barske realiteter i en rørende fortælling om at flygte og miste, men alligevel forblive håbefuld."
- Anna K. Skyggebjerg / Weekendavisen

"Illustrationerne fortæller på poetisk vis historien [...] Det er utroligt dygtigt lavet af Ane Bjørn at skabe et transparent lag i illustrationen, hvor vi som betragtere ser både pige og bedstemor og deres tryllefilm ovenfra. Det føles virkelig magisk."
- Anita Brask Rasmussen / Information

"En livsbekræftende billedbog, der både i tekst og tegninger rører en helt ind i hjertet. Tegningerne er exceptionelt smukke, når farver blandes ind i den sort/hvide-verden, som familien lever i."
- Marianne Agger / Lektørudtalelse, DBC

"Billedbogsmagi på højt, højt niveau. En smuk og grufuld fortælling om en familie på flugt. Ord og billeder fortæller hver sin historie, og bogen minder os om at have blik for livets skønhed, selvom omstændighederne kan være forfærdelige."
- Trine May / Mayeriet

"Sanselig og uafrystelig billedfortælling [...] Anbefales på det allervarmeste."

- Søren Fanø / Bogbotten

 

"Billedbogen skildrer på fineste vis børns fantastiske evne til at blive ved med at tro og håbe på det bedste [...] En ganske enestående fortælling, der i den grad rører og bevæger en."

- Litteratur til danskfaget

"Mageløs [...] Det er den tydeligste og bedste billedbog om flygtninge, jeg har læst [...] Læs den. For dig selv, dit barn, din elev, din mand, din hund. Det fortjener den og I."

- Bogoplevelsen

"Av, mit hjerte. Mellem det sagte og det usagte må man godt græde lidt, og det gjorde jeg, da jeg læste Trylleblik af Ane Bjørn, som er en almengyldig og vedkommende fortælling om at være et barn på flugt [...] Jeg kan ikke forestille mig, at emnet kan belyses smukkere og med større indlevelse."

Bogunger

"Den smukkeste billedbog. Trylleblik er en rørende fortælling om at se det gode i livet uanset hvad der sker og om at give den evne videre."

- Kathrine Pachniuk / 1000 Bøger

"Den slags billedbog der er svær at slippe, og selv om historien ikke fylder meget i ord, fylder den alt alligevel. Læs den. Græd lidt. Læs den så igen og igen. Den er fantastisk. Et tidløst mesterværk."

- Line Dalbro / Forestilling om Paradis

"Et mesterværk, der vækker alle sanserne [...] Historien kan læses af mange og nydes i flere lag."

Thejulesrules

bottom of page