top of page

Omvendt Sne

Jensen&Dalgaard 2018

De har en leg, Sne og Lue,

hvor de klæder sig ud

som hinanden.

Så bytter de jakke

og hue og navn,

Sne bliver til Lue

og omvendt.

OmvendtSne_Cover.jpg

Da Sne mister sin tvillingebror, Lue, i et trafikuheld hvor han er klædt ud som hende, drager hun afsted til underverdenen for at hente ham hjem. Sne er overbevist om, at der er sket en fejl; at Døden har forvekslet de to tvillinger. Så da hun får muligheden, overtager hun Lues plads i de dødes omvendte verden på jordens inderside. Lue vender herefter tilbage til livet, men tingene er ikke som før: Lue vender forkert i de levendes verden, og de voksne tror ikke på, at han faktisk er Lue. De tror, han er død; de tror, han er Sne - og måske har de ret?


OMVENDT SNE er en illustreret fortælling for store børn og voksne om at miste og give slip.

Bogen udfolder sig i krydsfeltet mellem den klassiske billedbog og den grafiske novelle i et univers af magisk realisme, hvor grænserne mellem fantasi og virkelighed er udviskede, og hvor vi, bogstavelig talt, ikke altid ved, hvad der er op og ned.

Køb bogen her eller hos din lokale boghandler 

"Det er et imponerende samlet værk, som Ane Bjørn har begået, som hele tiden åbner sig, og hvor mange detaljer tiltrækker og imponerer."

- Kent Poulsen, Børn & Bøger

"En gribende, smuk historie om sorg med en særlig forståelse for den logik, der kan vokse ud af en altoverskyggende smerte [...] Det er en virkeligt barsk, men nødvendig historie. Og når man fortæller historier som Ane Bjørn, kan ubærlig sorg forvandles til ubærlig smuk poesi."

- Litteratursiden

"En smuk, smuk fortælling om at miste til døden. Med et enestående visuelt udtryk og en poetisk tekst fortælles den hjerteskærende historie om Sne, der prøver at acceptere sin tvillingbror Lues død."

♥♥♥♥♥ - Børnenes Bøger  (5/6)

"Det er meget værdifuldt, at Ane Bjørn har valgt at tegne og fortælle denne historie. Hun har en helt særlig indsigt i børns oplevelsesverden (...) Jeg tror, den vil være til gavn for mange familier, der selv måtte stå i den ulykkelige situation at have mistet et barn, og jeg giver den mine varmeste anbefalinger."

- Dansk Psykologforening

“En stærk bog, som bør findes på alle biblioteker.”

– Bogens lektørudtalelse

"En smuk og hjerteskærende billedbog om det værste."

- Bibliotekat


 

"Jeg er helt vildt betaget og vild med Anes meget meget smukke illustrationer."

 ♥♥♥♥♥♥ - Forestilling om paradis (6/6)

bottom of page